locatie kerstmarkt maastrichtlocatie kerstmarkt maastricht 2011

Bij de kerstmarkt Maastricht denk je natuurlijk gelijk aan het Vrijthof. Op dit grote plein vind je de gezellige houten kraampjes die zo typerend zijn voor een kerstmarkt. Maar er is meer. De kerstmarkt Maastricht op het Vrijthof biedt ook veel vertier voor de kids. Er is een reuzenrad, een ijsbaan, een reuzen draaimolen en een waar kindertreintje. En voor de ouders is er heerlijke gluhwein. Prima combinatie!

Waar is het Vrijthof?

Meer locaties kerstmarkt Maastricht

Het centrum van Maastricht is autovrij. In de winkelstraten kun je heerlijke shoppen. De straten en etalages zijn in de weken voorafgaand aan kerst prachtig versierd. Het is dan ook erg sfeervol om gewoon lekker rond te wandelen in deze mooie historische stad. In het autovrije gebied kom je veel pleintjes tegen. Vaak staan hier ook stalletjes of kleine kerstmarketen tegen met kerstartikelen en lekkernijen. Het gebied tussen de blauwe lijnen op de kaart hieronder is geheel autovrij en is leuk om te ontdekken. Direct na de Sint Servaasbrug (richting het station) ligt de buurt die 'Wijck' heet. Hier vind je veel sfeervolle winkeltjes. Geen echte kerstmarkt, maar wel veel mooie sfeerverlichting en prachtig versierde etalages. Erg leuk om kerstinkopen te doen. En een echte aanrader voor iedereen die niet zo van winkelstraten met alle bekende merken houdt.

Kleine boetiekjes

Ben je op zoek naar sfeervolle winkels en de wat exclusievere kleine boetiekjes? Dan zijn de straatjes in de buurt van de Onze Lieve Vrouwe Basiliek een echte aanrader.

Leuke Wandelroute:


Grotere kaart weergeven
1) Hotelspecials Hotel Deals
Hotelspecials is een grote Nederlandse aanbieder met veel goede hotel aanbiedingen in Maastricht!

2) Trivago Maastricht Uitverkoop
Trivago heeft hele voordelige hotel aanbiedingen! Veel last-minute hotels!

Heeft u een Kerst Tip of Mooie Kerstmarkt Foto?

kerstman Maastricht tip Help ons! Bent u naar de kerstmarkt in Maastricht geweest?

Wat vond u ervan? Heeft u een leuke tip of foto?

We horen het graag. Misschien plaatsen wij uw tip of foto wel op de site.

Mail ons op
tips@kerstmarktinmaastricht.nl
of vind ons op Facebook