cadeau kopen kerstmis
Kerstshoppen in Maastricht? Doen!
Maastricht is een heerlijke stad om lekker te shoppen. De winkelstraten tussen het Vrijthof en de Maas zijn allemaal autovrij. Bovendien is het centrum van Maastricht in de weken voorafgaand aan kerst prachtig versierd met kerstversiering en verlichting. Hierdoor is het extra leuk om te shoppen.

Onze aanraders om te kerstshoppen:

Boekhandel Dominicanen

boekhandel maastricht
Boekhandel Dominicanen bevindt zich in de eeuwenoude Dominicanenkerk te Maastricht. Deze prachtige locatie, waarvan de rijke historie nog steeds terug te zien is, is naast dé plek voor boekenliefhebbers ook een must-visit tijdens een bezoek aan Maastricht!
Op het voormalige priesterkoor van de kerk kunnen bezoekers terecht bij Coffeelovers voor een heerlijk kopje koffie met wat lekkers, verzorgd door de befaamde Blanche Dael koffiebranderij en theepakkerij.
Alle medewerkers van Boekhandel Dominicanen dit jaar weer klaar om je de mooiste en leukste cadeautips te geven, voor jezelf of voor een ander!

Le Marais

le marais maastricht
Le Marais is gevestigd is een karakteristiek pand in het Stokstraatkwartier. De winkels speelt in op de behoefte aan eenvoudige, kwaliteitsvolle kledingstukken met een gevoel voor innerlijke luxe en kwalitatief, tijdloos design. Je komt er voor een klassieke, sportieve, maar duurzame garderobe met doordacht vakmanschap, aandacht voor detail en waar service en persoonlijke aandacht van het hechte team de kracht van Le Marais vormen.
Le Marais is de thuisbasis van merken als No Man’s Land, Closed, Bellerose, Zenggi, Ruby Tuesday, Inti, G-Lab, Hartford, MKT, FFC, New Balance en P448. Daarnaast zijn er met liefde accessoires geselecteerd van o.a. Post&Co, Jasper Conran, Ellen Beekmans, Guanabana en Le Specs om de collectie te completeren.
In 2013 opende ook Le Marais Deux. In eerste instantie als outlet van Le Marais is deze in de loop der jaren uitgegroeid tot een concept store met eveneens een herencollectie met merken als Closed, G-lab, H2O, P448 en New Balance.

kersthoppen kerstmarkt
winkels in maastricht

Openingstijden winkels Maastricht

Maandag 12:00 - 18:00 uur
Dinsdag 10:00 - 18:00 uur
Woensdag 10:00 - 18:00 uur
Donderdag 10:00 - 21:00 uur
Vrijdag 10:00 - 18:00 uur
Zaterdag 10:00 - 18.00 uur
Zondag vanaf 12:00 uur tot 18 uur

Algemene informatie winkelopeningstijden in Maastricht

Volgens de Winkeltijdenwet mogen de winkels van maandag tot en met zaterdag open zijn tussen 06.00 en 22.00 uur. Op zondag in de gemeente Maastricht tussen 12.00 en 18.00 uur. Iedere donderdag is koopavond tot 21.00 uur. Een winkelier is niet verplicht om zijn winkel open te stellen op koopavonden of op zondag.

Kerstshoppen op de kerstmarkt

Uiteraard kun je ook kerstshoppen op de gezellige kerstmarkt van Maastricht. Op het Vrijthof is de grootste kerstmarkt van de stad. Maar op de vele andere (kleinere) pleinen van de stad, is het in deze periode ook erg gezellig met kraampjes, hapjes en drankjes.

De Beste hotelarrangementen tijdens de kerstmarkt in Maastricht

hotels vrijthof maastricht
De hotels rondom het Vrijthof doen tijdens de kerstmarkt altijd extra hun best.
Ze zijn prachtig versierd en zijn erg sfeervol.
Maastricht ademt kerst!
Sommige hotels hebben leuke kerstarrangementen.
Bekijk hier de voordelige aanbiedingen.

Tip: Kerstmarkt Arrangementen

kerstmarkt maastricht
Sommige hotels hebben speciale kerst arrangementen. Er zijn nu een aantal acties bezig:
1 Speciale kerstarrangementen geselecteerd door Hotelspecials
2 Ben je op zoek naar een goede aanbieding? Booking heeft een aantal exclusieve deals.

Onze hotel tips:

Onze redactie maakte een overzicht van mooie hotels tijdens de kerstmarkt.
Bekijk ons overzicht