Enkele restaurant tips voor u tijdens de kerstmarkt in Maastricht. Gewoon lekker en leuk bourgondisch eten! Wij maakten voor u een overzicht met enkele aanraders:

Eetcafé Minckelers

restaurant pieke maastricht
Al meer dan 30 jaar is eetcafé Minckelers een begrip op een van de mooiste pleinen van Maastricht, de Markt. Genoemd naar de uitvinder van de lichtgaslamp, Jan Pieter Minckelers, bevindt eetcafé Minckelers zich in het ruim 400 jaar oude monumentale pand op het marktplein.
U kunt op het terras genieten van een vers kopje koffie, Limburgse vlaai of een van de verrassende weekgerechten. Natuurlijk kunt u ook relaxen met een vurrukkulluk Brand biertje of een lekker verrassend wijntje. Voor een eetcafé is onze keuken zeer uitgebreid en gevarieerd. Alle producten worden vers in eigen keuken bereid, van Luikse bouletten en salade met gerookte zalm tot Steak Maison met Vlaamse steakfrites. Probeer eens onze (wereld)beroemde Saté à la Minckelers of Maastrichts Zuurvlees. U kunt bij ons terecht voor ontbijt, lunch en diner.

Bistro Pieke Potloed

restaurant pieke maastricht
Heerlijk bourgondisch eten in Bistro 'Pieke Potloed', een aanrader! De bistro ligt in het centrum van de stad, in de Sporenstraat. .
Het is wel even zoeken. Maar als je bar-bistro Pieke Potloed in Maastricht eenmaal hebt ontdekt, komt je er geheid terug. Of dat nu is voor de authentieke sfeer en gastvrijheid, ’t zoervleis, de gezellige vrijdagmiddagborrel (‘vrijmibo’) of voor de misschien wel best getapte pilsener van Maastricht.
Bar-bistro Pieke Potloed ligt in het centrum van Maastricht, vlak bij het Vrijthof. In de Sporenstraat om precies te zijn, een doorsteek van de Grote Staat naar het Sint-Amorsplein en de Platielstraat. Een rustpunt in het drukke winkel- en uitgaanshart van Maastricht. Geen ‘zien en gezien worden’, maar even op adem komen in ons café of op het intieme binnenterras (de patio).
Oudere generaties Maastrichtenaren kennen het café misschien nog onder de voormalige naam ‘In de Gouwe Poort’.
Sinds 2016 is bar-bistro Pieke Potloed in handen van Gilbèr Royen, jarenlang een bekend gezicht achter de bar van café In den Ouden Vogelstruys aan het Vrijthof (‘de Struys’ voor intimi). Onder de nieuwe uitbater waait er een frisse wind door de bar-bistro en staat drank voortaan op gelijke hoogte met spijs.

Restaurant Brasserie van Buuren

restaurant buuren maastricht
Restaurant Brasserie van Buuren ligt op het Onze-Lieve-Vrouwe plein in het centrum van de stad Maastricht. De inrichting en het grote terras buiten op het plein zijn heel sfeervol, zeker tijdens de kerstdagen.

Het restaurant heeft uitgebreide kaart maar ook voor alleen een drankje is dit een aanrader!

De Beste hotelarrangementen tijdens de kerstmarkt in Maastricht

hotels vrijthof maastricht
De hotels rondom het Vrijthof doen tijdens de kerstmarkt altijd extra hun best.
Ze zijn prachtig versierd en zijn erg sfeervol.
Maastricht ademt kerst!
Sommige hotels hebben leuke kerstarrangementen.
Bekijk hier de voordelige aanbiedingen.

Tip: Kerstmarkt Arrangementen

kerstmarkt maastricht
Sommige hotels hebben speciale kerst arrangementen. Er zijn nu een aantal acties bezig:
1 Speciale kerstarrangementen geselecteerd door Hotelspecials
2 Ben je op zoek naar een goede aanbieding? Booking heeft een aantal exclusieve deals.

Onze hotel tips:

Onze redactie maakte een overzicht van mooie hotels tijdens de kerstmarkt.
Bekijk ons overzicht